M2 participaties
Actief investeren en participeren

Voormalige participaties

DJM Foodprocessing
http://www.djm-foodprocessing.nl

DJM Foodprocessing heeft door de jaren heen een vooraanstaande positie verworven in de ontwikkeling, fabricage en levering van machines in de vlees- en visverwerkende industrie. Voor iedere stap in het vleesverwerkend proces kan de DJM Foodprocessing een machine ontwikkelen, waarbij de probleemstelling van de klant het uitgangspunt is. DJM Foodprocessing is een ontwikkelorganisatie met een hoog vaktechnisch kennisniveau, die in nauwe samenwerking met de klant gehele vleesverwerkende processen ontwikkelt, fabriceert en installeert. Zo heeft DJM onlangs de belangrijkste productielijnen van de FEBO-fabriek in Amsterdam gerealiseerd.

 


Innofil3D
http://www.innofil3d.com

Innofil3D uit Emmen levert de beste kwaliteit monofilament aan eindgebruikers en business-to-business. Monofilament is het printmateriaal dat gebruikt wordt voor 3D printers. Onderzoek, ontwikkeling en productie gecombineerd in één bedrijf maakt Innofil3D tot een toonaangevende en betrouwbare partij in de snel groeiende markt van het 3D printen. De combinatie van deze drie activiteiten maakt het mogelijk om innovatieve en topkwaliteit monofil aan te bieden voor een concurrerende prijs.

 


API
http://www.api-emmen.com/

API is ontstaan uit de vroegere research- en ontwikkelingsafdeling van Diolen Industrial Fibers in Emmen, een voormalig onderdeel van Akzo Nobel. De onderneming is gespecialiseerd in toegepast onderzoek naar polymeren. API beschikt over een uitstekend ingericht laboratorium en een complete pilot-plant. Een belangrijk speerpunt voor API is de ontwikkeling van nieuwe innovatieve bio-based monofilamenten voor 3D printing toepassingen.Transscope Voertuigsystemen
http://www.transscope.nl/

Transscope Voertuigsystemen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingsystemen voor de automotive branche. Het bedrijf dat vanuit Dedemsvaart opereert, heeft 7 mensen in dienst. Transscope levert producten als de Blackbox en de Fiscaalbox. Daarnaast worden nieuwe ritregistratiesystemen, voertuigvolgsystemen en blackboxen ontwikkeld.

M2 participaties heeft Transscope in november 2008 toegevoegd aan het participatieportfolioSVME
http://www.svme.nl

SVME Job & Training BV, "werken en leren" richt zich op jongeren die een praktische metaalopleiding willen volgen. Tijdens de opleiding verdienen de jongeren een salaris volgens de CAO kleinmetaal. Naast de opleidingen verzorgt SVME Job & Training BV ook om-, her- en bijscholing voor personeel. Dit wordt uitgevoerd op de locatie van SVME Job & Training BV als op locatie.
Royal Goedewaagen
http://www.royalgoedewaagen.nl/

Royal Goedewaagen is al meer dan 400 jaren gespecialiseerd in het vervaardigen van keramische producten. Met een mix van creatief vakmanschap en high tech controleprocessen, zijn zij de specialist in het ontwerpen en ambachtelijk vervaardigen van traditionele en moderne kwaliteitsproducten. 
Sun Test Systems
http://www.suntestsystems.nl/

Sun Test Systems is een ontwikkelaar en producent van hydraulische testapparatuur voor de luchtvaart- en automotive sector. Sun Test Systems kent twee productlijnen, hydraulische testers voor de luchtvaart en rollenbanken voor de automobiel- en de truckindustrie. Het bedrijf telt 62 medewerkers.

De hydraulische testers van Sun worden ingezet bij onderhoud aan vliegtuigen en helikopters. Deze vliegtuigen en helikopters zijn voorzien van hydraulische systemen die buiten werking zijn als de motoren niet actief zijn. Om de hydraulische systemen toch goed te kunnen controleren en te onderhouden, zonder dat daarbij de motoren aangezet moeten worden, zorgt het testsysteem van Sun Test Systems voor het nodige hydraulische vermogen. Daarnaast levert Sun Test Systems rollenbanken aan de automobiel- en truckindustrie. De rollenbanken worden ingezet op onderzoeksafdelingen bij fabrikanten, maar worden vooral toegepast als testbank aan het einde van productielijnen. Voor wat betreft de truckindustrie is Sun Test Systems zelfs marktleider in Europa.  

 


Prolution
http://www.prolution.nl

Prolution B.V. heeft zich gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige series elektronica producten van prototype tot groot volume tegen wereldwijd concurrerende prijzen die met de grootste flexibiliteit en van hoge kwaliteit worden geleverd aan West-Europese afnemers.

Na een succesvolle samenwerking van ruim twee jaar heeft M2 eind 2007 haar belang in Prolution verkocht aan de directie. Daarmee is Prolution de eerste participatie die op eigen kracht verder gaat.

 


SNE
http://www.snestorage.com/

SNE is een value-added distributeur (VAD) met vestigingen in Emmen, Breda en Nordhorn (Dld.). Het bedrijf heeft de ambitie waarde te genereren voor haar relaties door middel van het leveren van technologisch hoogwaardige storage oplossingen en value-added services (VAS).

Na een succesvolle samenwerking van ruim twee jaar heeft de directie van SNE het belang van M2 teruggekocht.

 


Multy Real
http://www.multyreal.nl

Multy Real is het verlengstuk voor ieder bedrijf op het gebied van productontwikkeling en productrealisatie. Van tekening tot eindproduct, hoogwaardige voorstellen tegen concurrerende voorwaarden. Multy Real ontwikkelt producten in zowel kunststof, aluminium als ook metaal. Door de langdurige relaties is Multy Real ook in staat bestaande producten tegen zeer scherpe condities aan te bieden.

Na een samenwerking van ruim drie jaar is Multy Real op eigen kracht verder gegaan

 


Eurotape
http://www.eurotape.com/

Eurotape ontwikkelt en produceert dubbelzijdige tapes, flexibele inzetstukken, tapesjablonen, multifunctionele OP-strips, incisiefoliën en aanverwante producten. 

 


 

Emleen Industrial Fibers
http://www.emleen.nl/

M2 participaties heeft begin 2009 Emleen Industrial Fibers opgericht. Emleen is een producent van hoogwaardige technische garens die zich richt op verschillende nichemarkten. Daarbij gaat het o.a. om bandengarens, seatbelts en (deep sea) mooring ropes, Het bedrijf is spin off van een grote garenspinnerij. Op dit moment vindt marktbewerking plaats en wordt de productie opgestart.

         
   

Profiel van onze participaties

We richten ons op ondernemingen die binnen een specifiek profiel passen:

  • Opvolgingsvraagstuk (DGA wil meerderheidsbelang verkopen)
  • Transactiewaarde: € 2 - 20 Mio
  • Positieve cashflow
  • Groeipotentie (internationalisering)