Voormalige participaties

Participaties uit het verleden

Hieronder vindt u een overzicht van bedrijven die in het verleden onderdeel hebben uitgemaakt van het portfolio van M2 participties.   

Surelock
Surelock helpt bedrijven met het voorkomen van ondernemingscriminaliteit. Het bedrijf brengt de risico’s zo gedetailleerd mogelijk in kaart. Daarbij is er aandacht voor risico’s op het gebied van it-criminaliteit, fysieke criminaliteit, financiële criminaliteit (fraude) en privacy. Dat betekent in de praktijk dat Surelock de beveiliging van de ict kritisch onder de loep neemt. Welke software wordt gebruikt om gegevens te beschermen? Is er een beveiligingsbeleid? Daarnaast onderzoekt Surelock zaken als inbraakbeveiliging en toegangscontrole en wordt er gekeken hoe vatbaar de organisatie is voor fraude en het lekken van gevoelige gegevens. 

Remerij Aandrijftechniek B.V.
Remerij is een technische dienstverlener met een gespecialiseerd diensten- en productassortiment. Het bedrijf uit Emmen ondersteunt klanten door het leveren van producten en onderdelen op het gebied van onderhoud, reparatie, revisie en hulpmiddelen. Remerij is zeer actief in de olie- en gasindustrie en neemt in die sector een onafhankelijke positie in als equipment tester. Diverse Oilfield Service Companies laten hun temporary pipework onderhouden door Remerij. Remerij is onlangs een strategische samenwerking aangegaan met de Wagenborg Groep en werkt vanuit die partnership exclusief voor de NAM.

GlampingLodges
Sinds 2012 ontwikkelt GlampingLodges de lodgetent, die haar oorsprong vindt in Afrika. Als onderdeel van de Sunshine groep, de grootste tentfabrikant van Europa, beschikt het bedrijf over een ultramoderne eigen Europese productielocatie. GlampingLodges voegt daar hoogwaardige, innovatieve tentontwerpen aan toe wat voor een unieke combinatie in de markt zorgt. Voor de klanten betekent dat de levering van een technisch hoogwaardig en duurzaam luxe campingproduct dat rendement oplevert.

DJM Foodprocessing
DJM Foodprocessing heeft door de jaren heen een vooraanstaande positie verworven in de ontwikkeling, fabricage en levering van machines in de vlees- en visverwerkende industrie. Voor iedere stap in het vleesverwerkend proces kan de DJM Foodprocessing een machine ontwikkelen, waarbij de probleemstelling van de klant het uitgangspunt is. DJM Foodprocessing is een ontwikkelorganisatie met een hoog vaktechnisch kennisniveau, die in nauwe samenwerking met de klant gehele vleesverwerkende processen ontwikkelt, fabriceert en installeert. Zo heeft DJM onlangs de belangrijkste productielijnen van de FEBO-fabriek in Amsterdam gerealiseerd.

Innofil3D
Innofil3D uit Emmen levert de beste kwaliteit monofilament aan eindgebruikers en business-to-business. Monofilament is het printmateriaal dat gebruikt wordt voor 3D printers. Onderzoek, ontwikkeling en productie gecombineerd in één bedrijf maakt Innofil3D tot een toonaangevende en betrouwbare partij in de snel groeiende markt van het 3D printen. De combinatie van deze drie activiteiten maakt het mogelijk om innovatieve en topkwaliteit monofil aan te bieden voor een concurrerende prijs.

API
API is ontstaan uit de vroegere research- en ontwikkelingsafdeling van Diolen Industrial Fibers in Emmen, een voormalig onderdeel van Akzo Nobel. De onderneming is gespecialiseerd in toegepast onderzoek naar polymeren. API beschikt over een uitstekend ingericht laboratorium en een complete pilot-plant. Een belangrijk speerpunt voor API is de ontwikkeling van nieuwe innovatieve bio-based monofilamenten voor 3D printing toepassingen.

Transscope Voertuigsystemen
Transscope Voertuigsystemen is gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingsystemen voor de automotive branche. Het bedrijf dat vanuit Dedemsvaart opereert, heeft 7 mensen in dienst. Transscope levert producten als de Blackbox en de Fiscaalbox. Daarnaast worden nieuwe ritregistratiesystemen, voertuigvolgsystemen en blackboxen ontwikkeld.

SVME
SVME Job & Training BV, “werken en leren” richt zich op jongeren die een praktische metaalopleiding willen volgen. Tijdens de opleiding verdienen de jongeren een salaris volgens de CAO kleinmetaal. Naast de opleidingen verzorgt SVME Job & Training BV ook om-, her- en bijscholing voor personeel. Dit wordt uitgevoerd op de locatie van SVME Job & Training BV als op locatie.

Royal Goedewaagen
Royal Goedewaagen is al meer dan 400 jaren gespecialiseerd in het vervaardigen van keramische producten. Met een mix van creatief vakmanschap en high tech controleprocessen, zijn zij de specialist in het ontwerpen en ambachtelijk vervaardigen van traditionele en moderne kwaliteitsproducten.

Sun Test Systems
Sun Test Systems is een ontwikkelaar en producent van hydraulische testapparatuur voor de luchtvaart- en automotive sector. Sun Test Systems kent twee productlijnen, hydraulische testers voor de luchtvaart en rollenbanken voor de automobiel- en de truckindustrie. Het bedrijf telt 62 medewerkers. 

Prolution
Prolution B.V. heeft zich gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige series elektronica producten van prototype tot groot volume tegen wereldwijd concurrerende prijzen die met de grootste flexibiliteit en van hoge kwaliteit worden geleverd aan West-Europese afnemers.

SNE
SNE is een value-added distributeur (VAD) met vestigingen in Emmen, Breda en Nordhorn (Dld.). Het bedrijf heeft de ambitie waarde te genereren voor haar relaties door middel van het leveren van technologisch hoogwaardige storage oplossingen en value-added services (VAS).

Na een succesvolle samenwerking van ruim twee jaar heeft de directie van SNE het belang van M2 teruggekocht.

Multy Real
Multy Real is het verlengstuk voor ieder bedrijf op het gebied van productontwikkeling en productrealisatie. Van tekening tot eindproduct, hoogwaardige voorstellen tegen concurrerende voorwaarden. Multy Real ontwikkelt producten in zowel kunststof, aluminium als ook metaal. Door de langdurige relaties is Multy Real ook in staat bestaande producten tegen zeer scherpe condities aan te bieden.

Na een samenwerking van ruim drie jaar is Multy Real op eigen kracht verder gegaan

Eurotape
Eurotape ontwikkelt en produceert dubbelzijdige tapes, flexibele inzetstukken, tapesjablonen, multifunctionele OP-strips, incisiefoliën en aanverwante producten.

Emleen Industrial Fibers
M2 participaties heeft begin 2009 Emleen Industrial Fibers opgericht. Emleen is een producent van hoogwaardige technische garens die zich richt op verschillende nichemarkten. Daarbij gaat het o.a. om bandengarens, seatbelts en (deep sea) mooring ropes, Het bedrijf is spin off van een grote garenspinnerij. Op dit moment vindt marktbewerking plaats en wordt de productie opgestart.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Profiel van onze participaties

M2 participaties zorgt niet alleen maar voor financiering, maar doet veel meer dan dat. Wij hebben in de loop der jaren gemerkt dat ondernemers en bedrijven vaak behoefte hebben aan geld, maar daarnaast ook op zoek zijn naar ondersteuning. In de vorm van advies of een klankbord. Wij zijn een participatiebedrijf dat in die behoefte voorziet. Wij willen geen geld verdienen aan onze participaties maar met onze participaties. De M2 aanpak staat voor kapitaal en kennis.

We richten ons op ondernemingen die binnen een specifiek profiel passen:

Opvolgingsvraagstuk (DGA wil meerderheidsbelang verkopen)

Transactiewaarde: € 5 – 25 Mio

Positieve cashflow

Groeipotentie (internationalisering)

Onze expertise

Onze expertise

De M2 aanpak staat voor kapitaal en kennis. We bieden ondersteuning op diverse vakgebieden.

De M2 aanpak

De M2 aanpak

Wij willen geen geld verdienen aan onze participaties maar met onze participaties.

Participaties

Participaties

M2 participaties participeert op dit moment in diverse ondernemingen.